Actualitate

Renato Usatîi, acuzații în adresa CEC

Renato Usatîi, acuzații în adresa CEC

Renato Usatîi, candidatul formaţiunii Partidul Nostru la funcţia de preşedinte, acuză Comisia electorala că ar fi luat o decizie părtinitoare în cazul unei sesizări. Usatîi a notificat CEC să verifice dacă Maia Sandu, concurentul PAS la prezidenţiale, nu a încălcat legislaţia electorală atunci când a donat 25 de mii de euro pentru reconstrucţia unei biserici.

ZFR

RENATO USATÎI candidat "Partidul Nostru" la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova: „Știţi ce ne-au comunicat ei? Că domnul Usatîi a întârziat cu sesizarea la CEC deoarece eu aveam dreptul să fie depusă această sesizare, să fie verificată această donaţie a doamnei Sandu maximum în 3 zile după ce a apărut ea în presă. Ceea ce se întâmplă astăzi, voi cred că vreţi să bateţi recordul la nebunii."

"Comisia Electorală Centrală constată că în ultimele zile a devenit ţinta mai multor atacuri de denigrare a imaginii, sursa acestora fiind politicul. CEC nu intră în polemici cu caracter politic, pentru că misiunea CEC este de a asigura buna organizare şi desfăşurare a alegerilor și nu implicarea în jocuri politice. Dacă hotărârile adoptate de CEC nu convin anumitor concurenți electorali sau participanți la referendum, ei le pot contesta în instanțele de judecată. Facem apel şi pe această cale la competitorii electorali să se menţină în limita unui comportament politic civilizat”, se spune în comunicatul CEC.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter