Sport

După ce a triumfat în campionat, Petrocub Hâncești visează și la Cupa Republicii Moldova

video

Petrocub Hîncești nu se mulțumeşte cu un singur trofeu în acest sezon. După ce au triumfat în Super Liga, fotbaliștii antrenați de Andrei Martin speră să pună mâna şi pe Cupa Republicii Moldova, așa cum s-a întâmplat în 2020.

floare carpet

ION JARDAN, fundaș, FC Petrocub Hîncești: "Primul obiectiv – câștigarea titlului, am îndeplinit. A rămas finala cupei, încă un pas. Ne concentrăm și ne focusăm pentru finală."

CORNELIU COTOGOI, mijlocaș, FC Petrocub Hîncești: "Cu singuranță, vrem să bifăm event-ul în acest an. Suntem gata să murim pe teren pentru a aduce a doua cupă în Hîncești."

Cu patru ani în urmă, FC Petrocub și-a trecut în palmares primul trofeu din istorie. Este vorba despre Cupa Republicii Moldova, care a fost câștigată la seria loviturilor de departajare. Atunci, adversară a fost gruparea FC Sfântul Gheorghe Suruceni.

După patru stagiuni, echipa din Hîncești este la un pas de a repeta performanța.

De această data, însă, băieții vor intra pe teren având cu un alt statut, de campioni ai Republicii Moldova. Ei vor juca cu Zimbru Chișinău, la fel ca și în ultima etapă a Super Ligii de săptămâna trecută. Partida s-a încheiat cu rezultatul categoric de 4 la 1, în favoarea "leilor".

VLADIMIR AMBROS, căpitan, FC Petrocub Hîncești: "Chiar dacă eram deja campioni, am dorit să câștigăm. Și în cupă vrem să facem asta. Posibil, după acest eșec, Zimbru Chișinău va fi mai motivată, dar asta nu ne interesează."

ANDREI MARTIN, antrenor, FC Petrocub Hîncești: "Noi vom munci și vom face tot posibilul pentru a mai lua un trofeu. Trebuie să respectăm adversarul, care este o echipă foarte bună. Noi trebuie să ne îndeplinim misiunea cât mai bună ca să ne putem bucura de încă un succes."

Finala Cupei Republicii Moldova se va disputa sâmbătă, cu începere de la ora 20, pe Stadionul Zimbru din Chișinău.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter