Politic

Vicepreședintele Partidului Schimbării Sergiu Tofilat: „Pentru Federația Rusă, R. Moldova rămâne a fi in sfera de interese geopolitice”

post-img
Vicepreședintele Partidului Schimbării Sergiu Tofilat: „Pentru Federația Rusă, R. Moldova rămâne a fi in sfera de interese geopolitice”

„Pentru Federația Rusă, R. Moldova rămâne a fi in sfera de interese geopolitice. Asta înseamnă că întâi de toate trebuie să ne informăm corect și să informăm pe cei din jurul nostru. Dacă îți apare un videoclip care este promovat activ pe paginile lui Șor, a unui deputat, verifică sursa. Trebuie să fim foarte atenți și mereu să verificăm informația, din surse din care noi avem încredere, ” a declarat vicepreședintele Partidului Schimbării, Sergiu Tofilat în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Totodată, Sergiu Tofilat a subliniat importanța conjugării puterilor partidelor pro-europene pentru atingerea scopului la referendumul privind integrarea europeană a R. Moldova: 

„Acest referendum nu este al PAS-ului sau al Maiei Sandu, este bine să conjungăm eforturile și împreună să ne mișcăm ca să ne atingem acest obiectiv. Bătălia principală se va da la alegerile parlamentare de anul viitor și eu cred că obiectivul cel mai important pe care îl avem noi ca țară este să reușim să păstrăm o majoritate în parlament, care să susțină vectorul european. Nu vrem să pierdem timpul să ne adâncim mai mult în mocirlă, să ne luptăm să scoatem bandiții de la guvernare, nu este vreme de pierdut.”

Președintele Comunității WatchDog şi membru al Inițiativei Civice “Cetățenii pentru Europa”, Valeriu Pașa a specificat că referendumul este vulnerabil la coruperea alegătorilor, iar cetățenii trebuie să dea dovadă de  maturitate democratică și civică. 

„Resursele pe care le pompează Rusia în distorsionarea realității din R. Moldova sunt enorme. Peste tot îi vezi, cetățenii văd, intri pe Facebook la orice postare practic zeci de comentarii lăsate de profiluri false, care sunt programate și promovează diferite link-uri care te duc pe youtube, telegram la tot felul de falsuri. Zeci de partide care se aliniază finanțate și controlate de la Moscova, inclusiv unii care pretind că sunt pro-europeni, care de dimineață până seara doar discreditează referendumul. Trebuie să fim foarte coștienți, sunt riscuri. Referendumul este vulnerabil la coruperea alegătorilor. Trebuie să facem diferența dintre alegerile parlamentare și referendum. Rezultatele referendumului nu e o chestie pe 4-5 ani înainte, este o chestie pe foarte mulți ani înainte.”

Emisiunea integrală poate fi vizionată în continuare: 

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter