Sport

Înotătorii Tatiana Salcuțan și Pavel Alovațki vor reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris

Înotătorii Tatiana Salcuțan și Pavel Alovațki vor reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris

Înotătorii Tatiana Salcuțan și Pavel Alovațki vor reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris. Cei doi sportivi și-au asigurat prezența la marele eveniment din această vară în urma evoluției înregistrate la Campionatul European.

ZFR

Tatiana Salcuțan a ajuns în semifinalele turneului continental de la Belgrad. Ea a ocupat locul zece în penultimul act al probei de înot pe spate, pe o distanță de 200 de metri. Reprezentanta Republicii Moldova a oprit cronometrul după două minute, 12 secunde și 73 de sutimi.


De partea cealaltă, Pavel Alovațki a ajuns al 14-lea în concursul de stil liber, în care a avut de parcurs 400 de metri, cu rezultatul de trei minute, 57 de secunde și 80 de sutimi.



Datorită acestor rezultate, Tatiana Salcuțan și Pavel Alovațki și-au asigurat prezența la Olimpiada de la Paris. Cei doi vor face parte din Echipa Olimpică a Republicii Moldova, care este formată, deocamdată, din 16 sportivi. De menționat că așteaptă anunțul oficial privind participarea la marele eveniment încă trei judocani, dar și câțiva atleți. 


Jocurile Olimpice din Franța sunt programate în perioada 26 iulie – 11 august și vor fi difuzate de TVR MOLDOVA.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter