Actualitate

Acord de Cooperare semnat între Judeţul Iaşi şi Raionul Călăraşi. Președintele CJ Iași, Costel Alexe: Am încredere că Republica Moldova va face alegerea corectă pe 20 octombrie şi va fi cu un pas mai aproape de Europa

post-img
Consiliul Județean Iași

O delegaţie a Consiliului Judeţean Iaşi, condusă de Costel Alexe, Preşedintele CJ Iaşi, s-a aflat ieri, 15 octombrie, într-o vizită oficială în Republica Moldova, la Călăraşi, unde a fost semnat Acordul de Cooperare între Judeţul Iaşi şi Raionul Călăraşi.

Evenimentul marchează un pas important în consolidarea relaţiilor bilaterale şi în susţinerea integrării europene a Republicii Moldova

'Tuturor cetăţenilor Republicii Moldova le transmit un mesaj de unitate şi încredere, să voteze la referendum pentru aderarea la Uniunea Europeană, pe 20 octombrie. Am încredere că Republica Moldova va face alegerea corectă şi va fi cu un pas mai aproape de Europa. Acest lucru este demonstrat şi de faptul că 1 din 4 cetăţeni ai Republicii Moldova deţine cetăţenie română. Drumul european şi apartenenţa la marea familie europeană reprezintă singura şansă pe care o are astăzi Republica Moldova de a se dezvolta repede, corect şi sustenabil. Alegerea Europei este cu siguranţă o decizie care va deschide noi perspective de dezvoltare şi va consolida stabilitatea în regiune. Susţineţi parcursul pro-european! Este alegerea viitorului vostru.', a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

În cadrul discuţiilor s-a amintit şi despre proiectele comune de dezvoltare, implementate în raioane din Republica Moldova. Consiliul Judeţean Iaşi a alocat deja fonduri substanţiale pentru susţinerea unor proiecte: 150.000 de euro pentru reparaţia Casei raionale Hînceşti, 83.000 de euro pentru Reparaţia Casei raionale de Cultură din Cimişlia şi 30.000 de euro pentru construcţia vestiarelor la Şcoala Raională de Sport din raionul Ungheni.

'Consiliul Judeţean Iaşi va continua să fie un partener de încredere pentru Republica Moldova pe parcursul acestui proces de integrare europeană şi va oferi sprijin constant astfel încât aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană să devină un exemplu de bună practică în ceea ce va ţine şi de accesarea fondurilor europene pe care le va avea la dispoziţie, dar mai ales pentru dezvoltarea comunităţilor de pe malul stâng al Prutului.', a mai adăugat Preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter