Recomandări

Despre Programul Prima Casă PLUS - condiţii şi beneficii, astăzi, la „Obiectiv Comun”

post-img
Obiectiv Comun

Posibilitatea de achiziționare a unei locuințe în condiții accesibile, în special pentru familiile tinere, reprezintă o preocupare de politici publice pentru multe state. Republica Moldova a lansat, anterior, Programul de stat „Prima Casă”, având scopul de a facilita accesul familiilor tinere la locuințe prin garantarea creditelor ipotecare solicitate de la bănci.

 Începând cu luna iulie 2024, pentru cetăţeni este disponibil Programul Prima Casă PLUS, dedicat familiilor din Republica Moldova. Noutăţile programului, riscurile asociate ce pot interveni şi criteriile de eligibilitate sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi. 

 Invitaţii ediţiei sunt: VADIM ÎNDOITU - șeful Fondului de Garantare a creditelor ODA; STAS MADAN - director de program Centrul Analitic Independent Expert-Grup; DOREL NOROC - preşedinte Asociaţia Băncilor din Moldova. 

Realizator – Elena Guţu, producător – Ana Iacub.  

Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter