Justiție

Un preot din nordul țării a fost condamnat la ani de închisoare, pentru hărțuirea sexuală a unui minor

post-img
Un preot din nordul țării a fost condamnat la ani de închisoare, pentru hărțuirea sexuală a unui minor

Un paroh-preot de la nordul țării, în vârstă de 40 de ani, a fost condamnat la 12 ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis, pentru hărțuirea sexuală a unui minor. Sentința a fost pronunțată ieri, 15 octombrie 2024.

Potrivit acuzării înaintate de procurori, la data de 24 iulie 2022, inculpatul se afla cu mai mulți cunoscuți ai săi la scăldat. De ei s-a apropiat un minor în vârstă de 12 ani. Folosindu-se de statutul său de paroh-preot, l-a convins pe copil să urce în automobilul său pentru a-l transporta acasă, iar acolo l-a hărțuit sexual.

Minorul a fost dus la casa preotului, unde a fost constrâns psihic să coboare din automobil și să meargă în spatele casei unde preotul a continuat să îl hărțuiască, profitând de imposibilitatea copilului de a se apăra și a de a-și exprima voința, din cauza vârstei fragede. La un moment dat, la poarta preotului a claxonat un automobil și acesta a plecat spre poartă, cerându-i minorului să îl aștepte. Copilul, însă, s-a folosit de situația, a sărit gardul și a fugit. 

Ca rezultat al acțiunilor infracționale, potrivit raportului de expertiză judiciară, minorul a suportat o traumă psihologică, ce se manifesta prin: frică, sentimentul lipsei de securitate, hipervigilență, impulsivitate, gânduri intruzive, rușine, autoestimare deficitară.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Sentința este cu drept de apel.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter