Social

România şi Republica Moldova vor spori cooperarea în domeniul sportului

video

România şi Republica Moldova vor spori cooperarea în domeniul sportului. Ministrul Educației și Cercetării de la Chişinău, Dan Perciun, şi președintele Agenției Naționale pentru Sport de la Bucureşti, Elisabeta Lipă, au semnat astazi un protocol de colaborare. Parteneriatul presupune inclusiv un schimb de experienţă între specialişti în atragerea fondurilor europene în domeniu.

Republica Moldova și Romania vor face schimb de bune practici privind politicile în domeniul sportului şi atragerea fondurilor europene.


ELISABETA LIPĂ președinte, Agenția Națională pentru Sport din România: „Am participat la Jocurile Olimpice, am fost împreună, am văzut sportivii moldoveni ce rezultate frumoase au obţinut. Şi cum am mână bună, sunt ferm convinsă că acest protocol va duce către rezultate mult mai bune decât cele care s-au întâmplat până acum. Avem nevoie unii de alţii. Pentru asta avem nevoie de profesionişti, de antrenori buni, de baze sportive, inclusiv pentru cei mici.”


Sportivii de pe ambele maluri ale Prutului vor beneficia de mai multe cantonamente comune.


NICOLAE JURAVSCHI președinte, Comitetul Olimpic de la Chișinău: „Pe marginea acestui protocol, o să ieşim cu propuneri pentru a colabora şi a îmbunătăţi situaţia vizavi de pregătirea comună. În mare parte e clar că noi vom fi cei care vom necesita să mergem în spaţiile de pregătire din România, fiindcă ei au condiţii mai bune.”


Acesta este primul acord semnat între cele două instituţii. Protocolul a fost încheiat pe o perioadă de cinci ani și va putea fi extins.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter