Politic

Noi promisiuni ai candidaților la funcția de președinte al R. Moldova

video

Şi astăzi a continuat şirul de promisiuni din partea candidaţilor la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Aceştia i-au îndemnat pe alegători să-i voteze, argumentul că au soluţii la problemele lor.

Candidatul PSRM la funcţia de preşedinte, Alexandr Stoianoglo, a declarat într-un briefing de presă că va crea un mediu favorabil pentru afaceri, iar acest lucru va opri exodul populației și va reîntoarce forța de muncă din diasporă.  


„Eliminarea tuturor limitelor artificiale pentru circulaţia fondurilor financiare, orientarea băncilor pentru creditarea pe termen lung şi condiţii corecte, implementarea facilităţilor exclusive şi factorilor pentru dezvoltarea bussinesului în localităţile rurale. "


Maia Sandu, candidatul PAS la funcţia de preşedinte, a publicat un spot electoral de la o întâlnire cu alegătorii din Sângerei. Ea le-a reamintit oamenilor despre beneficiile integrării europene.


„ Să se simtă bine oamenii acasă, să nu vrea să plece, să se angajeze şi să aibă salarii mai bune, să putem să creştem pensiile, să facem UE acasă. Acum e important să arătăm unitate şi la acest referendum. E tare important să mergem." 


Candidatul PDCM, Ion Chicu, a publicat pe o reţea de socializare mai multe fotografii de la o întâlnire cu un grup de oameni din Rezina, cărora le-a prezentat programul electoral.


"Programul nostru (...) este bazat pe asumarea  responsabilității depline de către Președintele țării pentru funcționarea statului, pentru dezvoltarea economică și susținerea socială a cetățenilor țării." 


Şi candidatul independent Irina Vlah a publicat fotografii de la o întâlnire electorală cu localnicii din Chirsova, Cantemir, Cahul şi Taraclia. Aceasta le-a adus argumente de ce trebuie să o voteze în 20 octombrie.


„Ştiu cum trebuie să fac. Am un plan de acţiuni concret. Nu ne vom relaxa în 21 octombrie, dar vom începe să lucrăm imediat.”


 

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter