Politic

Deputata Victoria Cazacu, care a fost exclusă din PAS, aderă la un alt partid politic

video

Deputata Victoria Cazacu, care a fost exclusă din Partidul Acţiune şi Solidaritate, aderă la un alt partid. Ea a anunţat că se alătură Partidului Nostru, condus de Renato Usatîi, după scandalul în care a fost implicată familia sa. Mai exact, se întâmplă după ce, în luna aprilie, fiica acesteia, vameş pe Aeroportul Chişinău, a fost reţinută pentru acte de corupţie.

VICTORIA CAZACU deputat neafiliat: „Familia noastră a devenit ţinta atacurilor din diferite părţi. Am simţit pe propria piele ce înseamnă justiţia televizată care este ca şi în bancul faţa popei. Astăzi anunţ că ader la Partidul Nostru pentru a deveni vocea tuturor iniţiativelor legislative ale echipe acestei formaţiuni. Eu urmăresc de mult timp ideiile şi iniţiativele lui Renato Usatîi şi cred că ele trebuie să devină legi.”


Solicitată pentru un comentariu, Adriana Vlas, purtătoarea de cuvânt a fracţiunii PAS din Parlament, a precizat pentru TVR MOLDOVA, că decizia deputatei Cazacu reafirmă diferenţa de principii şi valori cu formaţiunea din care a făcut parte.


REACŢIA FRACŢIUNII PARLAMENTARE PAS "Victoria Cazacu a fost dată afară din partid în luna aprilie pentru comportament incompatibil cu valorile PAS. Azi se reconfirmă că decizia de a o exclude a fost una corectă".


Amintim că, la începutul lunii aprilie, deputata Victoria Cazacu a fost exclusă din fracţiunea parlamentară a Partidului Acţiune şi Solidaritate. Tot atunci i s-a cerut depunerea mandatului, lucru care nu s-a întâmplat. Decizia vine după ce fiica deputatei, Diana Cazacu, a fost reţinută pentru acte de corupţie, împreună cu fiul socialistului Radu Mudreac şi cel al fostului deputat PDM, Gheorghe Braşovschi. Aceştia sunt bănuiți că ar fi pretins și primit sume cuprinse între 50 şi o mie de dolari de la pasagerii care voiau să introducă sau să scoată din Republica Moldova bunuri, fără a achita taxe vamale.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter