Social

248 de edificii din municipiul Chișinău au fost conectate la agentul termic

post-img
imagine

„Termoelectrica” S.A. informează că a demarat procedura de conectare la agentul termic către consumatorii din întreg municipiul Chişinău încă de la începutul săptămânii trecute. Decizia a venit în contextul în care temperaturile aerului exterior au înregistrat sub opt grade Celsius.

Potrivit producătorului de energie, procedura de conectare la agentul termen este foarte simplă și durează maxim câteva ore. Astfel, consumatorii care doresc să beneficieze de energie termică pentru încălzirea imobilelor, este necesar ca Administratorul blocului locativ, care este reprezentantul oficial al locatarilor să prezinte o solicitare de conectare a agentului termic și fișa tehnică de pregătire a instalațiilor de utilizare a energiei termice.

Primele obiecte care beneficiază de încălzire sunt cele din sfera învățământului: instituții de educație timpurie, şcoli, gimnazii, licee şi şcoli-internat, cât și instituțiile medicale. 

Termoelectrica menționează că, la moment sunt conectate la agentul termic 118 grădinițe, nouă școli, 11 instituții medicale, 26 de blocuri locative, 16 case particulare și 69 de agenți economici.



 

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter