Social

Atenție! O nouă tentativă de escrocherie legată de programul guvernamental de compensații „Ajutor la contor”

post-img
Atenție! O nouă tentativă de escrocherie legată de programul guvernamental de compensații „Ajutor la contor”

Ministerul Muncii și Protecției Sociale informează că a fost identificată o nouă tentativă de înșelătorie legată de programul guvernamental „Ajutor la contor”. Organele competente au fost sesizate și conlucrează cu ministerul pentru a identifica persoanele responsabile și a le trage la răspundere.

ZFR

Autorii tentativei de escrocherie au creat o platformă web neautorizată www.compensatii-md.site prin intermediul căreia, în mod indirect, cetățenii sunt induși în eroare să-și completeze datele personale, în scopul prelucrării acestora și a sustragerii mijloacelor financiare.

Ministerul îndeamnă societatea să fie atentă și să nu acceseze site-uri nesigure sau necunoscute. 

„Informați-vă doar din surse oficiale, iar în cazul în care aveți îndoieli, contactați autoritățile. Pe pagina Executivului https://gov.md/ro găsiți lista tuturor autorităților administrative centrale și a instituțiilor publice din subordinea Guvernului, cu redirecționare automată la paginile lor web oficiale. Nu oferiți informații confidențiale nimănui și raportați orice activitate suspectă, ” recomandă Ministerul Muncii și Protecției Sociale. 

Fraudă

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter