Sport

Luptătorul de Muay Thai Arcadie Bozari va lupta pentru titlul de campion mondial

Luptătorul de Muay Thai Arcadie Bozari va lupta pentru titlul de campion mondial

Tinerii luptători de Muay Thai din Republica Moldova se fac remarcați la Campionatul Mondial, rezervat juniorilor. Arcadie Bozari se va bate mâine pentru titlul suprem, iar Dumitru Colesnic și-a trecut deja în palmares medalia de bronz.

ZFR

După ce a trecut de adversarii din Libia și Kazakhstan, Arcadie Bozari s-a confruntat cu reprezentantul Vietnamului. Luptătorul din Republica Moldova a dominat în toate cele trei runde și, într-un final, arbitrii i-au acordat victoria, cu scorul de 30 la 27. În bătălia decisivă din cadrul concursului de până la 45 de kilograme, Arcadie Bozari se va bate cu un sportiv din Thailanda.

Și Dumitru Colesnic a fost la un pas de finala categoriei de până la 67 de kilograme, dar a pierdut în penultimul act în fața slovacului Stanislav Afanasiev. A fost un duel dificil, în care reprezentantul Republicii Moldova a cedat la limită, cu rezultatul de 28 la 29. În urma acestui rezultat, Dumitru Colesnic va fi recompensat cu medalia de bronz.

La turneul de anvergură, unde concurează peste o mie de sportivi din 110 țări, Republica Moldova este reprezentată de patru luptători. În luna noiembrie, își vor demonstra deja abilitățile concurenții experimentați. În capitala statului Kosovo va avea loc Campionatul European de Muay Thai.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter