Extern

Zelenski în Statele Unite pentru a-i prezenta lui Biden ”planul său de victorie”: ”Această toamnă va fi decisivă”

post-img
Zelenski și Biden
Sursa foto: The Times of Israel

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat duminică seara că a ajuns în Statele Unite, pentru a-i prezenta omologului său american, Joe Biden, detaliile „planului său de victorie” care vizează să pună capăt invaziei ruse, asigurând că această toamnă va fi „decisivă”, relatează AFP.

ZFR

Am ajuns în Statele Unite. Obiectivul principal este de a întări Ucraina şi de a ne proteja întreg poporul. Acest război nu se poate încheia decât cu o pace justă datorită eforturilor internaţionale„, a declarat Zelenski pe reţeaua de socializare X.

„Planul Ucrainei de victorie va fi pe masa tuturor aliaţilor noştri„, a adăugat el.

Într-un mesaj video din avionul său, postat anterior pe X, Zelenski a indicat că pleacă în statul american Pennsylvania, pentru „o vizită specială”, înainte de „New York” şi „Washington”.

Această toamnă va fi decisivă pentru continuarea” războiului, a subliniat el, adăugând că Joe Biden va fi „primul care va vedea în detaliu” propunerile ucrainene de a pune capăt războiului cu Rusia.

Zelenski plănuieşte să le prezinte apoi „tuturor liderilor ţărilor noastre partenere”, precum şi Congresului american şi „celor doi candidaţi la preşedinţia” Statelor Unite, vicepreşedinta democrată Kamala Harris şi fostul preşedinte republican Donald Trump.

Zelenski ar urma să încerce să-l convingă pe Biden să permită Kievului să lovească ţinte din Rusia cu arme occidentale cu rază lungă de acţiune, despre care spune că pot schimba cursul războiului.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter