Actualitate

Chișinău. Un bărbat de 42 de ani, bănuit că ademenea adolescente, pe care le droga și le exploata sexual

post-img
reținut

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost reținut, fiind bănuit că a exploatat sexual o fetiță de 12 ani și alte adolescente, pe care le determina să consume droguri înainte de raportul sexual.

ZFR

Faptele acestuia au început din 2019, iar până în prezent oamenii legii investighează infracțiunea chișinăuianului în privința a trei adolescente. În diferite perioade de timp, acesta închiria mai multe locuințe în Chișinău, unde ademenea adolescentele să întrețină relații sexuale și să consume substanțe narcotice.  Dacă nu acceptau, întreținea cu ele raporturi sexuale forțat.

 Totuși, în unul din cazuri, o adolescentă l-a înregistrat, iar ulterior colectării probatoriului suplimentar, oamenii legii l-au reținut.

În timpul perchezițiilor, de la bărbat au fost ridicate inclusiv substanțe cu miros specific, care urmează să fie supuse expertizării, în vederea stabilirii dacă sunt droguri. 

De menționat că acesta a fost anterior judecat pe diverse infracțiuni, între anii 1999 - 2002, precum furt și jaf  și a fost cercetat penal și pentru infracțiuni similare celei comise acum.

Ulterior reținerii acestuia, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), bărbatul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, prin încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Ciocana). Investigațiile penale privind faptele bărbatului arestat continuă, timp în care acesta beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

ZFR


 

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter