Social

Noi forțe în echipele canine ale Poliției de Frontieră

post-img
Noi forțe în echipele canine ale Poliției de Frontieră

Centrul chinologic al Poliției de Frontieră își întărește echipa cu noi patrupede din Cehia: Rozzy, Gama și Arry. Din această nouă echipă, două patrupede sunt de rasă belgian malinois, iar una este un exemplar din rasă ciobănesc german. Selecția și recepționarea acestora a avut loc săptămâna trecută, în cadrul unei vizite de lucru în Republica Cehă.

ZFR

Totodată, în următoarele trei luni, la Centrul Chinologic din orașul Hermanice, se va desfășura ultimul curs de instruire destinat celor trei echipe canine formate din cadrul Poliției de Frontieră. Acest curs face parte din proiectul de asistență externă „Dezvoltarea capacităților de dresaj canin ale Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal din Republica Moldova”, care a permis donarea acestor câini de către partenerii cehi.

Potrivit Poliției de Frontieră, cursul de dresaj va facilita formarea unor legături strânse între chinologi și câinii donați, inclusiv pregătirea unor coechipieri eficienți în misiunile de asigurare a securității la frontieră. Instruirea se va concentra pe tehnici esențiale de dresaj canin, axate pe detectarea substanțelor interzise, precum canabis, heroina, cocaina și metamfetamina. Aceste tehnici vor fi aplicate în diverse scenarii, inclusiv căutarea acestor substanțe în vehicule, bagaje și asupra pasagerilor. 

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter