Social

Copilul de şase ani electrocutat săptămâna trecută într-un parc din Chisinău, se simte mai bine. Ancheta penală continuă

Copilul de şase ani electrocutat săptămâna trecută într-un parc din Chisinău, se simte mai bine. Ancheta penală continuă

Copilul de şase ani, care a supravieţuit după ce a fost electrocutat săptămâna trecută în timp ce se juca într-un parc din Chisinău, se simte mai bine. Ancheta penală, deshisă după tragicul incident în urma căruia a murit o fată de 11 ani, continuă. Oamenii legii iau în calcul şi versiunea potrivit căreia sistemul de irigare din parc a fost montat cu grave abateri, ceea ce a provocat scurtcircuitul.

MAXIM CAZACU ofiţer de presă, Institutul Mamei şi Copilului: „Starea lui de sănătate s-a îmbunătăţit semnificativ. Acesta a fost transferat la sfârşitul săptămânii trecute în Secţia de Neurologie din Secţia de Reanimare. Cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare urmează să fie externat la domiciliu. Toţi paratametrii vitali sunt normali.”


Şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Viorel Cernăuţeanu, a declarat pentru TVR MOLODVA că după tragedia în urma căreea au fost electrocuţi cei doi copii, unul dintre care mortal, se iau în calcul mai multe vesiuni ce au provocat nenorocirea. Una dintre ele este montarea cu abateri grave a sistemului de irigare din apropierea stâlpului unde s-au electrocutat cei doi minori. Cauza penală e în gestiunea Procuraturii Municipiului Chişinău.  


VIOLINA MORARU ofiţer de presă, Procuratura Municipiului Chişinău: „Până la moment au fost audiaţi martori, au fost dispuse expertize relevante. Persoane cu statut procesual de bănuiţi sau învinuiţi nu sunt. Organul de urmărire penală, sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiului Chişinău, oficiul Botanica, va întreprinde toate acţiunile pentru elucidarea circumstanţelor şi motivele cazului tragic survenit în vederea identificării şi tragerea la răspundere  a persoanelor culpabile.”


Potrivit Ziarului de Gardă, lucrările de renovare a parcului de pe strada Sarmisegetusa au costat peste 18 milioane de lei. Două milioane s-au cheltuit doar pentru rețelele electrice publice de iluminat stradal. Investiția nu s-a făcut din bani publici, ci din contul unei companii private care a primit în schimb, în 2021, în urma scandalului privind aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal în sectorul Botanica, permisiunea de a construi mai multe blocuri locative în acel sector al Chişinăului.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter