Extern

Ucraina susține că a distrus două companii ale Brigăzii 72 a Rusiei și a eliberat o parte a teritoriului de lângă orașul Bahmut. Prigojin confirmă

post-img
Armata ucraineană

Brigada a 3-a de asalt a Forțelor Armate ale Ucrainei a învins unitățile Brigăzii 72 de pușcași motorizați a Forțelor Armate Ruse în apropiere de orașul Bahmut și a „eliberat o parte din teritoriu și a capturat” militari ruși, afirmă Andrii Bilețki, fondatorul și primul comandant al Regimentului Azov și liderul Corpului Național, citat de Pravda.

„Ca urmare a acțiunilor ofensive ale Brigăzii a 3-a de Asalt a Forțelor Armate ale Ucrainei, unitățile Brigăzii 72 a Federației Ruse au fost înfrânte. De fapt, companiile 6 și 8 ale acestei brigăzi au fost complet distruse”, a afirmat acesta, pe mesageria Telegram, scrie G4Media.

Potrivit sursei citate, „un număr semnificativ de vehicule blindate de luptă au fost distruse, iar un număr semnificativ de prizonieri au fost capturați. Așa-numitul Detașament 3 de asalt al PMC [grupare militară privată ] Wagner a suferit pierderi grele”.

Comandantul ucrainean a mai spus că acțiunile ofensive s-au desfășurat „pe o fâșie de 3 kilometri lățime și 2 kilometri și 600 de metri adâncime” iar acum „tot acest teritoriu este complet eliberat de forțele de ocupație rusești”.

Fondatorul grupului de mercenari, Evgheni Prigojin, confirmă succesul unui atac lansat de militarii ucraineni în apropiere de Bahmut și acuză o unitate a armatei ruse că și-a abandonat pozițiile, lăsând descoperit „un front de aproape 2 km lățime și 500 m adâncime”.

Prigojin susține că mercenarii săi au reușit să „blocheze” frontul lăsat descoperit de soldații ruși din armata regulată și adaugă că „luptele aprige continuă în zonă” iar forțele Wagner „își recuperează pozițiile”.

Fără a menționa în mod explicit acuzațiile lui Prigojin, Ministerul rus al Apărării a părut să răspundă la aceste acuzații asigurând că trupele desfășurate în Bahmut au continuat să „sprijine” operațiunile prin „limitarea acțiunilor inamicului pe flancuri”.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter