Actualitate

Alți 18 cetățeni ai Republicii Moldova au fost evacuați din Liban cu sprijin internațional

post-img
Cetățeni evacuați
Sursa foto: foto simbol

Ministerul Afacerilor Externe comunică despre continuarea eforturilor diplomatice în vederea repatrierii cetățenilor Republicii Moldova din Liban, pe fundalul înrăutățirii situației de securitate din regiunea Orientului Mijlociu.

Ca rezultat al acestor eforturi, alți 18 cetățeni ai țării noastre au fost evacuați astăzi cu succes din Republica Libaneză și au sosit în siguranță pe aeroportul din Belgrad, Serbia, precizează un comunicat al MAE de la Chișinău.

Din grupul de cetățeni evacuați fac parte în special femei, copii, persoane cu probleme medicale și alte categorii aflate în zona de risc maxim.

Evacuarea a fost posibilă grație eforturilor complexe ale Ministerului Afacerilor Externe și altor parteneri instituționali – membri ai Celulei de criză MAE, ale misiunilor noastre diplomatice din Turcia, acreditată pentru Republica Libaneză, precum și cea de la București, acreditată prin cumul în Serbia, datorită sprijinului autorităților sârbe și al OIM. 

Menționăm că cetățenii moldoveni se află momentan într-o locație sigură și vor repatriați miercuri, 9 octombrie, în Republica Moldova. 

Totodată, MAE informează că pregătește evacuarea din Liban a altor 10 cetățeni, care au solicitat asistența autorităților.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter