Extern

SUA, UK, Franța și China își evacuează diplomații și cetățenii din Sudan

post-img
SUA, UK, Franța și China își evacuează diplomații și cetățenii din Sudan
Sursa foto: Digi24.ro

Diplomații și cetățenii din Statele Unite, Regatul Unit, Franța și China vor fi evacuați din Sudan, în contextul continuării luptelor și războiului civil din țara africană, se arată într-un comunicat transmis de armata sudaneză, scrie Digi24.ro

Abdel Fattah al-Burhan, șeful armatei sudaneze și liderul de facto al țării, a fost de acord să faciliteze evacuarea personalului diplomatic și cetățenilor străini. 

Fattah al-Burhan se află într-o luptă dură pentru putere cu liderul unei grupări paramilitare, Forțele de Susținere Rapidă (RSF). Până acum, sute de oameni au fost uciși după o săptămână de război civil, care a divizat țara profund afectată de multiple crize.

Anterior, planurile de evacuare ale cetățenilor străini nu fuseseră puse în aplicare din cauza problemelor de securitate și a temerilor că situația poate degenera.

Arabia Saudită a anunțat, de asemenea, că îi va evacua pe cetățenii săi și pe cetățeni altor state „frățești” din Sudan. Armata sudaneză a confirmat că misiunea diplomatică saudită a fost evacuată.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter