Social

Lacurile de acumulare și digurile de protecție din R. Moldova vor fi inspectate, în urma ploilor puternice

post-img
inundații
Sursa foto: ecopresa

Lacurile de acumulare și digurile de protecție din Republica Moldova vor fi inspectate. Solicitarea a fost făcută de premierul Dorin Recean, la începutul ședinței de astăzi a Guvernului după ce mai multe diguri au cedat sub presiunea puhoaielor create de precipitațiile abundente de acum câteva zile.

ZFR

DORIN RECEAN prim-ministrul Republicii Moldova: „Domnul ministru al Mediului, vă rog, împreună cu ceilalți colegi, să facem o inventariere a tuturor lacurilor de acumulare, cum aceste lacuri de acumulare sunt utilizate, să vedem structura digurilor de protecție și în general trebuie să revizuim pentru că foarte multe din aceste inundații și pierderi s-au întâmplat tocmai de aceea că nu avem regulă în acest domeniu”.


Ploile puternice de la sfârșitul săptămânii trecute au provocat inundații și pagube în mai multe localități, în special din centrul și sudul țării. Un fermier din satul Tomai, raionul Leova, a pierdut 30 de tone de floarea soarelui. I-au fost afectate şi rezervele de grâu şi mazăre care, din cauza umidităţii, ar putea încolţi. Toţi agricultorii care au avut de suferit în urma inundațiilor trebuie să se adreseze Comisiei Situații Excepționale, pentru constatarea pierderilor.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter