Social

Copilul din Ungheni care a căzut în golul unui lift a ieșit din comă

post-img
imagine simbol

Copilul de doi ani din Ungheni care a căzut, săptămâna trecută, de la etajul șase în puţul unui lift, a ieşit din comă, dar starea lui rămâne în continuare gravă. Informația a fost transmisă, pentru TVR MOLDOVA, de servicul de presă al Institutului Mamei și Copilului din Chişinău, unde e internat micuţul.

ZFR

MAXIM CAZACU, purtător de cuvânt, Institutul Mamei şi Copilului, Chişinău: „În cazul pacientului de la Ungheni se atestă o dinamică pozitivă a stării de sănătate. Acesta a ieşit din starea de comă. Totuşi, starea acestuia rămâne destul de gravă, fiind permanent sub supravegherea specialiştilor din secţia reanimare, precum şi alţi specialişti: anesteziologi, chirurgi, pediatri”.


Accidentul s-a produs pe 11 septembrie, într-un bloc de locuinţe din Ungheni. Se pare că mama a lasat căruţul în care se afla copilul între uşile liftului şi s-a întors să ia o sacoşă. Cabina, însă, a pornit spre un etaj superior iar băieţelul s-a prăbuşit în puţul ascensorului. Ulterior, primăria Ungheni a verificat peste 100 de ascensoare din oraș. La aproape jumătate dintre acestea s-au găsit defecţiuni, aşa că au fost oprite pentru reparaţii.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter