Recomandări

„Obiectiv Comun”: IMPLICAREA CETĂȚENILOR ÎN PROCESUL DE GUVERNARE LOCALĂ

post-img
emisiune

Dreptul cetățenilor de a participa la conducerea afacerilor publice, inclusiv la nivel local, este definit clar în Carta europeană a autonomiei locale. Când autoritățile locale se consultă cu cetățenii și îi implică în conceperea și evaluarea serviciilor publice, acestea deschid calea pentru rezultate politice mai bune și pentru o încredere comună sporită între cetățeni și guvern. Din 2018, Programul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) ,,Comunitatea Mea” asigură o guvernare mai eficientă, transparentă și responsabilă față de cetățeni. Guvernarea locală, implicarea cetățenilor în procesul decizional şi poveștile de succes pentru localitate sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.

ZFR

Invitaţii ediţiei sunt: DANIEL ŞERBAN - directorul programului Comunitatea Mea si IREX Moldova; RODICA CROITOR - primarul s. Hârbovăț, r. Anenii Noi; ALA PROCOPCIUC - primarul s. Călinești, r. Făleşti; SERGIU GURĂU - președintele ONG Eco Răzeni. 

Realizator - Elena Guțu, producător - Ana Iacub.  

Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter