Social

Bicicliști agresați în prima zi de Paști

Bicicliști agresați în prima zi de Paști

A fost scandal aseară în centrul Chişinăului după ce doi bicicliști i-au reproșat unui şofer că a parcat ilegal pe pista dedicată lor. Şoferul şi pasagerii săi au devenit în scurt timp agresivi şi la un moment dat s-a lăsat cu îmbrânceli, iar una din bicilete a fost avariată.

„Mai bine treceai, omeneşte. - Bicicleta nu mi-o atinge. - Îmi este indiferent. Pleacă de aici, că maşina vrea să dea în spate. - Lasă-mă în pace. Cheamă poliţia. - Perfect”. MARCEL GORUN, biciclist: „Noi nu intenţionam să chemăm poliţia pentru parcare neregulamentară. Am rugat doar să-şi parcheze maşina, pentru că e o problemă foarte răspândită. Şi le-am făcut observaţie fără intenţii de a isca un conflict”.


Unul dintre cei doi biciclişti a reuşit să filmeze incidentul si a postat imaginile pe internet.


„Nu striga la mine! Mergi într-o parte! - O să te lovesc! - Bicicleta ta am distrus-o şi te voi distruge și pe tine. - Sunaţi, vă rog, poliţia”.


MARCEL GORUN, biciclist: „Erau în stare de ebrietate. Se simţea după miros. Am fi dorit o compensaţie pentru bicicletă, pentru telefon. S-a deteriorat după ce a căzut. Telefonul, la fel, nu e dintre cel mai ieftine”.


Mulţi bicicliști spun că sunt neglijaţi în trafic şi nu se simt în siguranţă, chiar şi atunci când se deplasează pe pistele dedicate.

„Trebuie să fii stăpân pe tine. Trebuie să fii atent. Nu te bagi în situaţii de conflict, mai bine îi dai la revedere. Consider nepoliticos să agresezi un alt participant la trafic, într-un spaţiu amenajat. Înţeleg că mulţi şoferi sunt nemulţimiţi că li s-a tăiat încă o bandă de circulaţie”.

Politia a inceput o anchetă iar agresorii riscă să fie sancționati.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter