Social

„Marele cor al copiilor”, concert impresionant la Chișinău

video

Vocile a peste 1500 de copii au răsunat la unison, ieri, în scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu" din Chişinău. Concertul inedit şi emoţionant a dat startul Zilei Internaționale a Copiilor şi celebrează a 35-a aniversare a Convenţiei cu privire la drepturile copilului.

"Marele Cor al Copiilor" a reunit peste 1500 de voci. Corul imens a adunat copii de diferite etnii din Republica Moldova - bulgari, ucraineni, romi, găgăuzi.

„Ne-am pregătit foarte mult şi aşteptam cu nerăbdare în această zi să cânt scuarul Teatrului de Operă şi Balet "Maria Bieşu" şi sunt fericită că am ajuns aici şi că m-a selectat doamna profesoară să cânt. Pentru mine e o expăerienţă foarte frumoasă. Eu mă simt ca un artist adevărat având atâta experienţă”.


Evenimentul în aer liber a adunat sute de spectatorii. Cei mai emoţionaţi au fost părinţii care au venit să-şi susţină copiii.


„Orice eveniment cultural unde sunt implicaţi copii este foarte binevenit pentru că prin aceste evenimente se promovează, cultura, patrimoniul cultural şi atunci când copii sunt implicaţi în asemenea evenimente li se educă această dragoste. Am venit aici ca să-mi susţin copilul care este la fel parte componentă a acestui cor mare şi sunt dis-de-dimineaţă aici în faţa Teatrului de Operă şi Balet " Maria Bieşu". Am retrăit toată această perioadă vizionând repetiţiile şi chiar îmi pare bine, sunt fascinat de ceia ce fac”.


Scopul evenimentului este de a celebra 35-a aniversare a Convenţiei cu privire la drepturile copilului şi de a promova coeziunea socială.


ADRIANO MARIAN, director, Moldovan National Youth Orchestra: „Este vorba despre mai multe chestii, nu doar despre muzică. Este vorba despre a arăta, în primul rând că suntem uniţi, suntem diverşi li este o seară în care copii îşi vor promova vocea”.


MAHA DAMAJ reprezentant UNICEF în Republica Moldova: „Suntem azi împreună ca să celebrăm cea de-a 35-a aniversare a Convenţiei cu privire la drepturile copilului. Acesta e motivul pentru care ne adunăm şi sărbătorim eveniment minunat, care până la urmă este dedicat drepturilor copiilor”.


Concertul a avut loc la iniţiativa UNICEF și a Ministerului Culturii, în parteneriat cu Moldovan National Youth Orchestra şi Asociația Muzical-Corală.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter