Social

Festival gastronomic în aer liber, la Chișinău

video

Parcul Valea Trandafirilor s-a transformat în acest weekend într-o bucătărie în aer liber, unde s-a gătit carne în toate formele. Evenimentul a adunat zeci de bucătari care și-au demonstrat talentul în fața vizitatorilor.

„Prepeliță, frigărui, mici, cârnăciori, atâ. Aveți și legume la grătar? – Obligatoriu, cum fără ele. Și ce preferă consumatorii, moldoveanul preferă frigărui mai mult. 60 de lei suta de grame. Avem coktail-uri georgiene, pregătite cu ingrediente georgiene, ca ceacea, suc de rodii sau tarhun. Și avem bucătărie georgiană – frigărui extraordinar, haciapuri”.


Pofticioşii au făcut un tur al meselor bucătarilor, pline cu bucate din carne, dar şi cu salate şi băuturi fine. Majoritatea celor care au venit astăzi în parcul Valea Trandafirilor nu au rezistat tentației de a-şi cumpăra o porţie de carne, chiar dacă prețurile li s-au părut cam piperate.


„Am vrut doar să profităm puțin de timpul favorabil să ieșim la plimbare, dar când am văzut atâta lume și mâncare am decis să profităm de moment, în primul rând ne-a atras atenția orezul cu fructe de mare și am profitat cu toții de meniul dat. Suntem din România, Județul Gorj, zona Olteniei. Am venit la studii în Chișinău și ne place, mâncare bună, bere, tot ce trebuie. Prețurile sunt fantastice, 700 de lei un kg de carne. Kebab, carniță din pui și porc, și haceapuri cu cașcaval. E oleacă mai scump decât de obicei, așa e 50 d elei, dar acum e mult mai mult”.


Pe lângă mâncarea delicioasă, vizitatori au parte și de și un program artistic. Festivalul Chișinău BBQ Festival oferă este la a treia ediție.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter