Sport

Radu Lefter, campion european

video

Pentru prima dată în istorie, un luptător de stil liber din Republica Moldova a devenit campion european la tineret. Performanța excepţională a fost obținută de Radu Lefter, care și-a adjudecat medalia de aur la competiția continentală de la Baku. Tot aseară, Serghei Cîlcic și Constantin Chirilov au luat bronzul.

În categoria de 97 de kilograme, Radu Lefter a fost de neînvins la turneul din Azerbaidjan. El a obținut două victorii categorice în fața rivalilor din Grecia și Georgia, iar în finală a avut câștig de cauză în fața rusului Soslan Dzhagaev, cu rezultatul de 6 la 1.



Este o premieră când un luptător de stil liber din Republica Moldova își trece în palmares medalia de aur de la Campionatul European de Tineret. Au urcat aseară pe podium și alți doi sportivi din lotul țării, Serghei Cîlcic și Constantin Chirilov. Primul s-a impus în finala mică în fața unui polonez, iar al doilea l-a învins pe un sportiv ucrainean și a obținut, la fel, bronzul continental.



Acum, Republica Moldova are șapte medalii câștigate la competiția europeană de la Baku. Două distincții de aur au fost adjudecate de Irina Rîngaci și Radu Lefter. În această seară, și-ar putea face apariția pe podium și Ion Demian, care va lupta pentru bronzul categoriei de 92 de kilograme împotriva ucraineanului Denis Sahaliuk.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter