Sport

După titlul din Super Liga, Petrocub Hîncești a pus mâna și pe Cupa Republicii Moldova

video

După titlul din Super Liga, Petrocub Hîncești a pus mâna și pe Cupa Republicii Moldova. Trupa lui Andrei Martin a întors scorul în finala de aseară cu Zimbru Chișinău și a reușit, astfel, eventul în acest sezon fotbalistic. În mai puțin de două luni, campioana țării va juca în preliminariile Ligii Campionilor.

Într-o atmosferă demnă de adevăraţii campioni, fotbaliștii clubului FC Petrocub au triumfat cu trofeul din Cupa Republicii Moldova, așa cum s-a întâmplat și în 2020. La o săptămână de când a ajuns campioana țării, echipa antrenată de Andrei Martin a avut câștig de cauză și în partida cu Zimbru Chișinău, disputată pe terenul galben-verzilor. Formația pregătită de Lilian Popescu a avut parte de o susținere înflăcărată din partea microbiștilor.

Acest lucru a ajutat gruparea din Chişinău să deblocheze rapid tabela prin Emmanuel Alaribe. După pauză, însă, formației din Hîncești i-a venit rândul să se bucure de sprijinul suporterilor gălăgioși și a întors rezultatul în favoarea sa. Teodor Lungu, Ion Jardan și Mihai Lupan au marcat, iar FC Petrocub și-a adjudecat al doilea trofeu din această stagiune.

ION JARDAN, fundaș, FC Petrocub Hîncești: "Am venit să câștigăm și am intrat pe teren cu acest gând. Am riscat și am obținut rezultatul de 3 la 1. Am întors scorul de la 0 la 1."


Meciul de aseară a încheiat sezonul fotbalistic 2023/2024 din Republica Moldova. Pe 18 iunie, Petrocub Hîncești își va afla adversara din primul tur al preliminariilor din Liga Campionilor, unde va concura în premieră. Partidele tur-retur se vor disputa în luna iulie.


ANDREI MARTIN, antrenor, FC Petrocub Hîncești: "Să ne ajute Dumnezeu și cu tragerea la sorți, așa încât să avem un adversar accesibil. Vom lupta pentru țară, pentru Republica Moldova, pentru coeficient, pentru club și pentru viitorul nostru. Avem scopuri și vrem să progresăm."


De partea cealaltă, Zimbru Chișinău va evolua în calificările din Liga Conferinței, direct din runda secundă. În aceeași competiție, doar că din primul tur, va participa și Milsami Orhei, iar Sheriff Tiraspol își va încerca puterile în preliminariile din Liga Europei, la fel, din runda inițială.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter