Social

S-a tras linia unei campanii lansate, acum patru luni, de Asociaţia „Viaţa fără leucemie”

video

S-a tras linia unei campanii lansate, acum patru luni, de Asociaţia "Viaţa fără leucemie". În scuarul Teatrului Național De Operă și Balet "Maria Bieșu" s-au făcut totalurile acţiunii de caritate. S-au colectat 100 mii de lei, care vor ajunge la copiii grav bolnavi. În semn de solidaritate, zeci de motociclişti au pornit pe străzile din Chişinău pentru a promova filantropia.

Acum şapte ani, Marcel Dramanciuc din satul Ştefăneşti, raionul Ştefan Vodă, a fost diagnosticat cu tumoare cerebrală. Au fost ani în care a stat mai mult prin spitale.


LILIA DRAMANCIUC, părinte: „Ne-au trimis la Moscova că nu au putut aici să ne facă nimic. Am ajuns la Moscova ne-au făcut operaţia, tot bine. Am venit am trecut la oncologie în 2019. Un an şi jumătate am făcut chimioterapiile. Multumit lui Dumnezeu că s-a stabilizat, nu mai stăm prin spitale”.


MARCEL DRAMANCIUC: „Viaţa mea acum este una mai interesantă, mai veselă deoarece nu mai simt toate durerile celea cum erau înainte şi mă simt mult mai vesel decât eram înainte”.


Părinți care trăiesc drama unui diagnostic oncologic al copilului nu ar trebui să-și piardă speranţa. E sfatul celor care au reuşit să încheie cu succes un lung şi greu tratament.


„La noi cu trei ani s-a aflat. Dar, până a afla am mers prin multe etape, până a depista toată diagnoza. E dureros, e costisitor, dar mergem mai departe. E mare importanţă să ai înredere în Dumnezeu că va face minuni. Şi, Dumnezeu a făcut o minune. Uitaţi-vă ce băieţe”l.


Anual, în Republica Moldova, sunt diagnosticaţi cu o boală oncologică aproximativ 100 de copii. Iar şansa de vindecare depinde şi de ajutorul celor din jur, susţin reprezentanţii Asociaţiei Obşteşti "Viaţă Fără Leucemie".


NATALIA VÎLCU-BAJUREAN preşedinte, Asociaţia Obştească "Viaţa fără leucemie": „Sunt situaţii când unele medicamente sunt lipsă şi atunci noi ne străduim să le aducem pentru perioada când se atestă această lipsă sau dacă cineva din copii are nevoie de o analiză supersofisticată care nu poate fi realizată în Republica Moldova. Atunci noi intervenim”.


Iar mai mulţi motociclişti din Chişinău şi-au propus să se alăture cauzei nobile.


„Să susţinem acest eveniment frumos şi nobil pentru că aceşti copii au nevoie de ajutor. Lecuirea acestor boli sunt extrem de costisitoare şi din partea noastră o mică susţinere şi morală şi economică pentru aceşti copii ar fi un lucru foarte frumos”.


În cadrul evenimentului, copii au avut parte de o petrecere cu animatori, cadouri şi chiar au putut urca pe motociclete.


Evenimentul s-a încheiat cu o cursă pe străzile Chişinăului.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter