Economic

Precizările SFS referitor la unele măsuri de sprijin pentru fermieri în legătură cu seceta din anul 2024

post-img
imagine

Serviciul Fiscal de Stat informează că, prin Legea nr. 240/2024 au fost adoptate unele măsuri de sprijin pentru fermieri în legătură cu seceta din anul 2024 care au scopul să atenueze impactul fenomenului de secetă pedologică și atmosferică din anul 2024 asupra activităților agricole.

Legea prevede suspendarea de drept, pe un termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, a obligației de plată a datoriilor restante acumulate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, precum și a ratelor/plăților care vor deveni scadente în următoarele 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, născute din actele juridice cu creditorii.

De aceste măsuri pot beneficia contribuabilii care îndeplinesc cumulativ condițiile prevăzute la art. 3 din Legea nr. 240/2024.

În vederea beneficierii de prevederile Legii nr. 240/2024, contribuabilii care întrunesc condițiile menționate supra sunt îndemnați să notifice Serviciul Fiscal de Stat în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a acesteia, termenul limită fiind data de 18 octombrie 2024.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter