Actualitate

Oportunitate de finanțare pentru întreprinderile sociale: Consolidarea capacităților și crearea de parteneriate pentru economia circular

post-img
imagine

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării lansează un nou apel de propuneri în cadrul Programului UE Piața Unică (Single Market Programme), axat pe susținerea întreprinderilor sociale și circulare. Acest apel urmărește îmbunătățirea managementului și a excelenței organizaționale a IMM-urilor din economia socială și dezvoltarea de parteneriate strategice între acestea și întreprinderile tradiționale pentru a contribui la lanțurile valorice ale economiei circulare.

Obiectivele apelului:

  1. Consolidarea capacităților organizaționale și antreprenoriale ale IMM-urilor din economia socială prin programe de formare, coaching și consiliere.
  2. Crearea de parteneriate între IMM-urile sociale și întreprinderile tradiționale pentru integrarea acestora în lanțurile valorice circulare.

Bugetul total disponibil: 8 000 000 EUR

  • 6 000 000 EUR pentru consolidarea capacității organizaționale și antreprenoriale a IMM-urilor din economia socială.
  • 2 000 000 EUR pentru parteneriatele privind lanțurile valorice circulare.

Termen-limită: 10 decembrie 2024, ora 17:00 (CEST).

Pentru mai multe informații despre domeniul de aplicare, obiectivele, publicul țintă și procedura de depunere a cererilor accesați SMP-COSME-2024-SEE.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter