Actualitate

Dorin Recean: „Tentativele de destabilizare din partea grupărilor criminale controlate din exterior s-au intensificat. Puterea e la fiecare cetățean al Republicii Moldova, duminică mergeți la vot”

post-img
Dorin Recean

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a adresat un mesaj video cetățenilor Republicii Moldova înaintea scrutinelor care vor avea loc duminică.

„Pe 20 octombrie vor avea loc alegeri pentru funcția de președinte al Republicii Moldova și referendumul pentru aderarea la UE.

Vă atrag atenția că o grupare de hoți încearcă să amăgească oamenii, să le promită bani, să le transmită informații false. Rog cetățenii să fie atenți. Această grupare spune minciuni și îi cheamă pe oameni să facă lucruri ilegale. Vă rog să nu îi credeți.

Țara noastră se află într-un moment de răscruce și doar noi, moldovenii, vom decide încotro mergem.

Din păcate, sunt unii în țară și în afară care nu își doresc ca Republica Moldova să fie puternică, independentă, unde poporul își decide soarta. Ei își doresc o Moldovă pe care să o poată fura și controla în interesele lor de grup.

În ultima perioadă, tentativele de destabilizare din partea grupărilor criminale controlate din exterior s-au intensificat. Doar într-o lună autoritățile au documentat 15 milioane de euro, 130 000 de oameni plătiți pentru a-și vinde votul, a crea haos și a împiedica intrarea țării noaste în lumea civilizată.

Poliția a făcut sute de percheziții pe cauze penale, a reținut sute de infractori, a ridicat zeci de milioane de lei, bani murdari pregătiți pentru comiterea de infracțiuni.

Gruparea criminală plănuiește să sune sute de mii de oameni în ziua votului pentru a-i speria sau a promite mită electorală.

În calitate de premier, vă garantez că instituțiile statului își vor face datoria și vor proteja votul liber și procese democratice, dar de voi depinde să opriți atacurile asupra democrației.

Duminică voi faceți alegerea: ne întoarcem în trecut, singuri, fără resurse pentru dezvoltare, vulnerabili în fața provocărilor, sau mergem în viitor, în familia țărilor civilizate, care ne ajută să ne modernizăm țara și să trăim în pace.

Am încredere că moldovenii nu vor permite să fim amăgiți, iar țara lor să fie cumpărată cu bani murdari.

Duminică puterea e la fiecare cetățean al Republicii Moldova, puterea e la voi.

Mergeți la vot!”, a transmis Dorin Recean.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter