Actualitate

Moscova amenință după ce o parte de diplomaților ruși au plecat din Republica Moldova: „Acest pas neprietenos va avea consecințe”

post-img
Ambasada Rusiei

Ministerul rus de externe a reacționat printr-o amenințare la adresa Chișinăului, după ce ieri, 14 august,, 45 de diplomați ruși au fost nevoiți să părăsească Republica Moldova.

„Acest pas neprietenos va avea, fără îndoială, consecințe asupra relațiilor ruso-moldovenești””, se arată în comunicatul Ministerului rus de Externe.

De asemenea, Moscova transmite cetățenilor ruși aflați în Republica Moldova că personalul Ambasadei Rusiei nu va putea asigura volumul și calendarul adecvat al serviciilor consulare.

„Activitatea Reprezentanței Comerciale și a Centrului Rus de Știință și Cultură din Chișinău va fi limitată”, se arată în comunicatul Ministerului rus de Externe.

Amintim că ieri, 14 august, mai mulţi diplomaţi, dar şi angajaţi ai ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău au părăsit. Republica Moldova cu o cursă charter. 

Asta după ce, la sfârşitul lunii iulie, Chişinăul a solicitat Moscovei să-şi reducă personalul ambasadei sale. 

Cererea a fost motivată de o serie de acţiuni şi declaraţii neprietenoase, inclusiv ameninţări la adresa Republicii Moldova, făcute de oficialii ruşi.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter