Actualitate

„Obiectiv Comun”: Infrastructura pentru managementul deșeurilor

post-img
imagine

Volumul de deșeuri produse crește constant, fiind de 400 de kilograme anual per locuitor. În municipiul Chișinău, aproximativ 90% din cantitatea de deșeuri colectate de serviciile de salubrizare a fost eliminată prin depozitare. În acelaşi timp, ratele de reciclare și valorificare a deșeurilor sunt încă foarte reduse. Trei regiuni din Moldova vor beneficia de dezvoltarea unui sistem integrat de gestionare a deșeurilor, până în anul 2028, în cadrul Programului Deșeuri Solide în Republica Moldova. Infrastructura necesară pentru colectarea şi sortarea deşeurilor, conștientizarea şi implicarea cetăţenilor sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.

Invitaţii ediţiei sunt: ALEXANDRU AMBROS - managerul Proiectului național ,,Deșeuri Solide Moldova”; AURELIA BAHNARU - manageră proiect; președinte Centrul E-circular; VICTOR AMBROCI - primarul orașului Călărași. 

Realizator – Elena Guţu, producător – Ana Iacub.   

Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter