Extern

Soldați nord-coreeni și-au abandonat posturile în regiunea Kursk și au fost arestați de ruși

post-img
Soldați nord-coreeni

Autoritățile ruse au reținut 18 soldați nord-coreeni care și-au abandonat pozițiile în regiunea Kursk din Rusia, a declarat luni o sursă din serviciile de informații militare pentru Kyiv Independent.

Coreea de Nord se pregătește să desfășoare aproximativ 11.000 de soldați pentru a ajuta Rusia în războiul împotriva Ucrainei la începutul lunii viitoare, a declarat Kievul, adăugând că unii au sosit deja

 Optsprezece dintre aceștia și-au părăsit pozițiile în regiunile rusești din apropierea frontierei ucrainene, a raportat postul public Suspilne News pe 15 octombrie, citând oficiali de informații anonimi.

Fără hrană și instrucțiuni

Potrivit canalului de internet ucrainean Hromadske, aproximativ 40 de soldați nord-coreeni au sosit în Rusia pentru a se antrena cu omologii lor ruși.

După antrenament, cei 18 nord-coreeni au fost lăsați într-o pădure din regiunea Kursk fără hrană și instrucțiuni timp de mai multe zile, ceea ce i-a determinat să își abandoneze postul pentru a găsi comandamentul rus pe 14 octombrie.

Două zile mai târziu, soldații dispăruți au fost găsiți și reținuți de autoritățile ruse la aproximativ 60 de kilometri de poziția lor inițială, a scris Hromadske.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter