Actualitate

Cu mari speranțe, candidații la președinția R. Moldova s-au prezentat astăzi la vot

Cu mari speranțe, candidații la președinția R. Moldova s-au prezentat astăzi la vot

Cu mari speranțe, candidații la președinția Republicii Moldova s-au prezentat astăzi la vot. Însoţiţi de familii și susținători, aceștia au subliniat dorința de a construi un viitor mai bun pentru țară, promovând pacea, stabilitatea și prosperitatea. Toți au îndemnat basarabenii să participe în număr cât mai mare la vot.

Tudor Ulianovschi, candidat independent la funcția de președinte, și-a exercitat dreptul la vot, îndemnând cetățenii să participe în numar mare la procesul electoral.


TUDOR ULIANOVSCHI, candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova: „Am votat pentru viitorul Republicii Moldova. Pentru un viitor prosper. Într-o Moldova unde există o stare de normalitate, de înţelegere, de unitate şi dorinţă de a ne dezvolta împreună”.


Octavian Țâcu, candidatul Blocului Electoral "Împreună", a venit la secţia electorală alături de soția și fiul său, care a votat pentru prima dată. El a declarat că Republica Moldova are nevoie de pace și de o economie puternică.


OCTAVIAN ŢÎCU, candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova: „Am spus da viitorului european al Republicii Moldova, alături de România, în marea familie europeană. Am susținut consolidarea forțelor proeuropene și unioniste. Am ales să spun nu războiului și da păcii”.


Maia Sandu, candidatul OPAS care aspiră la al doilea mandat de preşedinte al ţării, a fost întâmpinată la secţia electorală de zeci de simpatizanţi care i-au oferit flori. MAIA SANDU, candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova: „Cetăţenii sunt cei care port să determine soarta acestei ţări şi doar votul lor poate să determine cum va arăta Republica Moldova. Doar votul lor poate să păstreze pacea şi stabilitatea în Republica Moldova”.


Irina Vlah, candidat independent la alegerile prezidențiale din Republica Moldova și fost bașcan al autonomiei Găgăuze, a declarat că a votat pentru un președinte care va avea grijă de cetățeni.


IRINA VLAH, candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova: „Am votat pentru o Moldovă paşnică, neutră. Am votat pentru o Moldovă de unde oamenii nu pleacă. Am votat pentru o Moldovă unde societatea trăieşte în armonie şi unitate”.


Vasile Tarlev, candidatul Partidului pentru Viitorul Moldovei la funcția de președinte, și-a exercitat dreptul la vot însoțit de soție. Politicianul a subliniat că şi-a manifestat opţiunea electorală pentru un viitor mai bun.


VASILE TARLEV, candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova: „Eu am votat pentru viitorul Moldovei, un viitor mai bun, mai prosper, fericit, pentru stabilitate, pentru succes”.


Candidatul PSRM, Alexandr Stoianoglo, și-a exercitat dreptul la vot alături de soție și copii. El nu a cerut buletinul de vot pentru referendum, în semn de protest față de actuala guvernare, deși se declară un susținător al drumului european al ţării.


ALEXANDR STONAIOGLO, candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova: „Împreună cu familia mea, astăzi, am votat pentru o Moldovă paşnică, modernă şi prosperă”.


Şi Andrei Năstase, candidat independent la prezidențiale, a afirmat că a votat pentru un viitor mai bun al Republicii Moldova.


ANDREI NĂSTASE, candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova: „Am votat pentru o ţară în care să avem ordine, dreptate, bunăstare un preşedinte capabil, curajos, competent”.


Ion Chicu a venit astăzi la secția de votare alături de soția și fiica sa, exprimându-și bucuria de a contribui la viitor prin vot și îndemnând cetățenii Republicii Moldova să participe la alegeri pentru a decide soarta țării în următorii ani.


ION CHICU, candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova: „Eu am votat pentru statul nostru să rămână şi să se dezvolte pentru a se dezvolta. Am votat inclusiv şi, în mod special, să avem presă independent”.


Renato Usatîi, candidatul "Partidului Nostru", a votat doar la prezidenţiale, dar i-a îndeamnat pe cetățeni să acționeze conform propriilor lor conștiințe.


RENATO USATÎI, candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova: „Am votat pentru ca tot ce a fost în ultimii 30 de ani de zile să nu se mai repete, deoarece la noi este aşa o statistică tristă că la fiecare patru ani cetăţenii merg la vot, pentru a vota o schimbare. Mama a luat doua buletine de vot spre exepmlu. Eu am luat unu aşa cum am declarat. Eu consider că nu are dreptul nimeni să-şi asume decizia la sute de mii sau milioane de cetăţeni”.


Natalia Morari și-a exercitat dreptul la vot alături de familie.


NATALIA MORARI, candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova: „Eu am votat pentru o schimbare pe care o merită fiecare cetăţean al Republicii Moldova. Am votat pentru o Moldovă nouă din care să nu doreşti să pleci şi în care să doreşti să vii”.


Victoria Furtună, candidat independent la prezidențiale, a votat la Hânceşti pentru relații bune cu toate țările.


VICTORIA FURTUNĂ, candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova: „Pentru o moldovă furtunoasă, pentru o Moldovă care are relaţii bune cu toate ţările lumii. Am votat pentru noi poporul, pentru a restabili istoria ţării noastre, limba ţării noastre şi credinţa în bunul Dumnezeu”.


11 candidați se luptă în alegerile de astăzi pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter