Sport

În mai puțin de două săptămâni, FC Petrocub își va afla adversarul din primul tur al preliminariilor Ligii Campionilor

În mai puțin de două săptămâni, FC Petrocub își va afla adversarul din primul tur al preliminariilor Ligii Campionilor

În mai puțin de două săptămâni, FC Petrocub își va afla adversarul din primul tur al preliminariilor Ligii Campionilor. Clubul din Hâncești va fi cap de serie, ceea ce înseamnă că va întâlni un rival mai slab cotat. În total, echipa antrenată de Andrei Martin va trebui să treacă de patru runde de calificare pentru a ajunge în grupele turneului continental, lucru mult așteptat de suporteri, dar și de fotbaliști.

ANDREI MARTIN, antrenor, FC Petrocub Hâncești: "Ne dorim foarte mult să evoluăm bine și să aratăm un joc frumos, să avem rezultate bune și să bucurăm întreaga țară. Competiția este serioasă și trebuie să fim bine pregătiți."

Aflată pe lista echipelor mai bine cotate, FC Petrocub va avea parte de un adversar mai slab în primul tur, printre care ar putea fi Dinamo Batumi din Georgia sau FC Panevezys din Lituania. Tragerea la sorți e programată pentru 18 iunie, iar confruntarea propriu-zisă, care va avea loc în două manșe, se va desfășura în iulie.

VLADIMIR AMBROS, căpitan, FC Petrocub Hâncești: "Vom prinde încredere după primul tur și cred că, cu ajutorul Domnului, vom ajunge și mai departe."

MIHAIL USATÎI, președinte de onoare, FC Petrocub Hâncești:  "Avem încredere în toți băieții. Posibil, ar fi bine ca să vină cineva să ne întărim lotul. Consider că vom face meciuri bune. Nu ne este frică de nimeni. Am jucat deja cu echipe mari și știm ce avem de făcut."

În cazul în care gruparea din Hâncești va fi, totuși, eliminată din primul tur al preliminariilor Ligii Campionilor, trupa lui Andrei Martin își va continua parcursul în faza calificărilor din Liga Conferinței, unde are șanse bune să ajungă în grupe.


MAXIM POTÎRNICHE, fundaș, FC Petrocub Hâncești: " – Așteptările sunt să ajungem în faza grupelor a unui turneu european. – Cât este de posibil acest lucru? – Este foarte posibil. Important e să visez și să muncești foarte mult."

Și fanii au așteptări mari, în special pentru calificările din Liga Campionilor. Suporterii își doresc ca "leii" să se dueleze cu titanii fotbalului european.


Totuși, chiar dacă FC Petrocub va ajunge în grupele unui turneu continental, meciurile de acasă nu se vor disputa la Hâncești pentru că stadionul nu corespunde standardelor UEFA. Partidele se vor desfășura pe arena "Zimbru", din Chișinău, iar conducerea echipei va trebui să achite, pentru fiecare partidă, câteva mii de euro pentru chiria stadionului, la fel ca în anii precedenți când "leii" au jucat în cadrul turneelor continentale.


În orice caz, deținătoarea titlului din Republica Moldova are asigurate mai multe meciuri în cadrul competițiilor europene, care îi vor aduce o sumă importantă de bani. FC Petrocub va încasa 150 de mii de euro pentru prezența în primul tur preliminar din Liga Campionilor, iar dacă va ajunge în runda secundă, va primi încă 350 de mii de euro. Dacă va reuși miracolul și se va califica în grupe, echipa din Hâncești va dispune de un cec în valoare de aproape 21 de milioane de euro de la UEFA.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter