Social

Au fost afișate rezultatele la bacalaureat. Care sunt speranțele tinerilor care au trecut examenul la două licee din Chișinău

Au fost afișate rezultatele la bacalaureat. Care sunt speranțele tinerilor care au trecut examenul la două licee din Chișinău

Emoţiile au luat sfârşit pentru absolvenții din liceu din Republica Moldova, odată cu afişarea rezultatelor examenului de Bacalaureat. Anul acesta, rata de promovare, înainte de depunerea contestațiilor, este de aproape şaptezeci la sută, cu mai bine de un procent faţă de anul trecut.

În faţa Liceul Teoretic "Spiru Haret", din Chişinău, astăzi nu a mai fost forfotă ca altădată. Rezultatele examenelor de Bacalaureat au fost publicate pe internet iar la centrul de examen au venit, în general, cei care vor să depună la contestaţii.

Unii tineri care au obţinut rezultate bune speră să prindă locuri la universităţi din străinătate.

Contestațiile pot fi depuse azi şi mâine iar rezultatele finale vor fi anunțate pe 4 iulie.

VICTOR AMBROCI, preşedinte, centrul de bacalaureat, I.P.L.T. "Spiru Haret": „Ei probabil că de astă noapte au început să-şi vizualizeze rezultatele. Fiecare are un cod şi poate accesa informaţia respective şi poate să-ţi vadă rezultatele. Aici vin doar ca să depună deja cererea pentru contestaţie.  Noi avem cinci instituţii care au susţinut bacalaureatul aici şi probabil şi cei care vor contesta vor fi mulţi, mai alems că notka nu suferă, nu este scăzută în cazul în care”.

Şi la centrul de examen de la Liceului teoretic "Antioh Cantemir" au venit câţiva absolvenţi care speră să îşi majoreze notele în urma contestaţiilor.  

Ministerul Educației și Cercetării informează că sesiunea suplimentară a examenului național se va organiza în perioada 15-22 iulie. Pentru a lua parte la a doua sesiune de Bac, candidații trebuie să depună, pe 4 și 5 iulie, o cerere scrisă la centrele unde au susținut probele în sesiunea de bază.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter