Extern

Forțele armate ale Ucrainei au anunţat că în timpul nopţii trecute au eliberat aproape opt kilometri pătraţi lângă oraşul Bahmut

Forțele armate ale Ucrainei au anunţat că în timpul nopţii trecute au eliberat aproape opt kilometri pătraţi lângă oraşul Bahmut

Forțele armate ale Ucrainei au anunţat că în timpul nopţii trecute au eliberat aproape opt kilometri pătraţi lângă oraşul Bahmut. Potrivit comandantului grupului tactic Azov, armata ucraineană a distrus unitățile unei brigăzi de puști motorizate a Federației Ruse şi a capturat un număr semnificativ de prizonieri. Pierderi importante ar fi suferit şi grupul de mercenari ruşi „Wagner” care ocupă cea mai mare parte a oraşului Bahmut – cel mai fierbinte punct de pe linia frontului.

Comandantul grupului tactic Azov a anunţat despre ofensiva ucraineană de lângă Bahmut într-o postare pe o reţea socială, la scurt timp după încheierea operaţiunii.

ANDREI BILETSKY comandantul grupului tactic "AZOV": „În urma acțiunilor ofensive ale brigăzii a 3-a de asalt a Forțelor Armate ale Ucrainei, au fost distruse unitățile brigăzii a 72-a a Federației Ruse. De fapt, companiile a 6-a și a 8-a ale acestei brigăzi au fost complet învinse. Brigada de recunoaștere a fost învinsă, un număr semnificativ de vehicule blindate de luptă au fost distruse, un număr semnificativ de prizonieri au fost capturați. Așa-numitul detașament 3 de asalt al complexului militar-industrial "Wagner" a suferit pierderi mari.”

Forţeţele militare ucrainene care luptă în zona Bahmutului susţin că în timpul proaspetei ofensive, au ucis în jur de 500 de militari ruşi ai celei de-a 72 brigăzi de puști motorizate a Rusiei. E vorba de unităţi ale armatei ruse pe care proprietarul grupului privat de mercenari "Wagner" îi acuza ieri că au evadat lăsând descoperit unul dintre flancurile din jurul Bahmutului.

Oraşul e ocupat în cea mai mare parte de trupele "Wagner", însă ofensiva acestora spre vestul localităţii a încetinit în ultimele zile, şeful grupului de mercenari acuzând ministerul rus al Apărării că nu-i ofere suficiente muniţii. Primele contratacuri ale armatei ucrainene în zona Bahmutului, sunt anunţate pe fondul pregătilorilor ei pentru o ofensivă majoră împotriva trupelor ruse de ocupaţie, pentru care aliaţii occidentali spun că au oferit Ucrainei tot armamentul de care are nevoie.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter