Recomandări

Războiul hibrid dus de Rusia şi securitatea în regiune, în discuţii la Punctul pe Azi

post-img
Vasile Munteanu

Rusia va continua să reprezinte cel mai mare risc de securitate pentru statele noastre şi pentru securitatea europeană, a declarant la Summitul de la Riga, preşedintele României, Klaus Iohannis. “Continuarea şi creşterea sprijinului nostru pentru Ucraina, atât timp cât este nevoie. Alţi parteneri NATO vulnerabili, în special Republica Moldova, ar trebui să primească, de asemenea, atenţia noastră şi asistenţă pentru consolidarea rezilienţei”.

În context, prim-ministrul Dorin Recean, se află la Berlin la Conferința de Reconstrucție a Ucrainei. Premierul a declarat că Republica Moldova, care are a doua cea mai lungă graniță cu Ucraina, este pregătită să devină un centru strategic esențial pentru reconstrucția Ucrainei. Despre aceastea, dar şi alte subiecte conexe, va discuta jurnalistul Vasile Munteanu cu invitaţii săi: expertul WatchDog, Andrei Curăraru și istoricul Sergiu Musteață.

Emisiunea este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 19:00 și poate fi urmărită pe TVR Moldova, online pe pagina de Facebook, dar și pe Youtube.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter