Actualitate

Un bărbat a fost condamnat la 6 luni de închisoare, după ce a urcat la volan beat și fără a deține permis de conducere

post-img
sentință

Un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost condamnat, de prima instanță, la 6 luni de închisoare, cu executarea pedepsei într-un penitenciar de tip semiînchis, pentru conducerea unei mașini în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat și fără a deține permis de conducere. Despre aceasta anunță Procuratura raionului Ialoveni.

ZFR

Conform învinuirii înaintate de procurorii de la Ialoveni, la 30 iulie 2023, inculpatul a urcat la volanul unui automobilul în stare de ebrietate, fără a deține permis de conducere, și s-a deplasat pe străzile satului Horăști, raionul Ialoveni. Fiind stopat de colaboratorii poliției și testat cu „Drager alcotest”, i-a fost depistată concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat de 0,49mg/l, concentrație care, potrivit legii, reprezintă stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat.

Cauza penală a fost examinată în instanța de judecată în lipsa inculpatului, din motiv că acesta s-a eschivat de la prezentarea la ședințele de judecată.

Inculpatul a fost anunțat în căutare și urmează a fi plasat în arest preventiv, la reținerea acestuia. 

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter