Actualitate

LIVE. Ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Andrii Sybiha, la Chișinău: R. Moldova este nu doar un bun prieten, dar și un partener de nădejde

post-img
captură foto

Ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Andrii Sybiha, întreprinde o vizită de lucru la Chișinău. Împreună cu ministrul afacerilor externe al R. Moldova, Mihai Popșoi, au susținut o conferință de presă.

ZFR

Mihai Popșoi și ministrul afacerilor externe al R. Moldova: „R. Moldova condamnă repetat agresiunea Rusiei în Ucraina. Țara noastră este alături de Ucraina, doresc să reafirm sprijinul deplin pentru formula păcii propusă de președintele Zelenski. Reiterez voința fermă de a susține și în continuare refugiații din Ucraina care sunt în R. Moldova. Împreună putem face multe lucruri bune pentru țările noastre. Vizita de astăzi reconfirmă faptul că ambele state sunt parteneri de nădejde.”.


Andrii Sybiha, ministrul afacerilor externe al Ucrainei: „Chișinăul este una dintre primele capitale pe care le vizitez. Pentru noi, R. Moldova este nu doar un bun prieten, dar și un partener de nădejde. Poporul moldovean poate conta pe sprijinul Ucrainei în cazul inundațiilor provocate de ploile din ultimul timp. Mulțumim R. Moldova pentru solidaritate și pentru că au primit oamenii care au fost nevoiți să se refugieze aici. Ieri am avut o întrevedere cu ministra de externe a României, Luminița Odobescu, în cadrul căreia am convenit să organizăm o ședință comună.  Noi vom colabora cu R. Moldova în parcursul de integrare europeană. Contăm foarte mult pe președinția Poloniei ce va începe de la 1 ianuarie 2025”. 

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter