Social

R. Moldova sărbătorește „Ziua lucrătorului din silvicultură”. Mesajul directorului Moldsilva

post-img
pădure

În a treia sâmbătă a lunii septembrie, silvicultorii din Republica Moldova sărbătoresc „Ziua lucrătorului din silvicultură”. Cu această ocazie, directorul „Moldsilva”, Victor Durbală, a transmis un mesaj de felicitare tuturor colegilor.

ZFR

„Stimați colegi, vă adresez sincere felicitări cu ocazia zilei noastre profesionale, „Ziua lucrătorului din silvicultură” pe care o marcăm tradițional în a treia sâmbătă a lunii septembrie. În această zi specială sunt mândru că fac parte din acest colectiv profesionist și dedicat muncii pe care o facem împreună. Pădurile și oamenii sunt resurse inestimabile pentru țara noastră, iar Dumneavoastră sunteți cei care contribuiți la păstrarea acestor resurse și transmiterea lor generațiilor viitoare, ” a declarat Victor Durbală. 

În mesajul său, directorul a subliniat importanța pădurilor în fața provocărilor ecologice curente, inclusiv schimbările climatice: „Codrii noștri seculari care ne-au dus faima în lume, care au fost slăviți în cântece și poezii au astăzi un rol și mai mare în lumea noastră în care au loc schimbări climatice și adevărate dezastre naturale. Munca Dumneavoastră din fiecare zi contribuie la păstrarea biodiversității țării noastre, la depoluarea aerului și la ameliorarea calității apei. 

Dragi silvicultori, sunteți apărătorii naturii, sunteți cei pentru care pădurea reprezintă mai întâi de toate dedicație, pasiune pentru munca depusă și dragoste pentru fiecare flora și fauna din țara noastră, ” a adăugat el. 

În încheiere, Durbală a încurajat silvicultorii să continue să fie apărători ai naturii și să se mândrească cu munca pe care o fac pentru natura R. Moldova: 

„Stimați colegi, vă îndemn să rămânem la fel de productivi, dedicați muncii pe care o facem zi de zi pentru elaborarea și implementarea politicilor forestiere, pentru realizarea noilor proiecte și pentru extinderea arialului verde în Republica Moldova.

Vă transmit cele mai sincere felicitări și urări de sănătate și prosperitate în casele și familiile Dumneavoastră. Să ne mândrim cu munca pe care o facem în și pentru natură, ” a conchis directorul Moldsilva. 

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter