Actualitate

Irina Petcu, distinsă cu Bursa Regina Maria: Intenția Casei Regale a României de a ne susține pe noi, cei din Basarabia, este demnă de admirat

post-img
Irina Petcu, distinsă cu Bursa Regina Maria: Intenția Casei Regale de a ne susține pe noi, cei din Basarabia, este demnă de admirat

Doi studenți de la Universitatea de Stat din Moldova au fost distinși cu burse de merit, oferite de Casa Regală a României. Alexandru Mihalachi, student la Facultatea de Științe Economice a obținut bursa „Regele Ferdinand”, iar Irina Petcu, studentă la Facultatea de Bilogie și Geoștiințe a fost distinsă cu Bursa „Regina Maria”. Colegul nostru Ion Railean ne-a oferit mai multe detalii.

Evenimentul de acordare a burselor a fost unul de-a dreptul magic, spune Irina Petcu: „A fost prezentă și Majestatea Sa alături de Prințul Consort, însăși intenția Casei Regale de a ne susține, pe noi, cei din Basarabia, astfel încât avem valori comune cultură comună, cred că este demnă de admirat și demnă de respectul nostru”.

„Această distincție reprezintă un cumul al reușitei academice și al rezultatelor pe care le am obținut în cadrul activității extracurriculare, eu fiind și președinte de ASUSM, fiind și implicat într-un șir de evenimente care au ca scop promovare identității naționale. Unul din criteriile de oferire a acestei distincții este și promovarea identității naționale, promovarea identității poporului nostru, respectiv am fost aleși ca cei mai vrednici, cei mai destoinici de această nominalizare”, spune Alexandru Mihalachi.


author-img_1

Lidia Gorka

Reporter