Social

MIA plăți instant a ajuns și în magazinele din localitățile rurale

post-img
imagine

Mai mult de 700 de mii de locuitori din peste 800 localități rurale din diverse regiuni ale țării au acum posibilitatea de a achiziționa produse din magazinele locale doar cu aplicația financiară din telefonul mobil prin intermediul MIA plăți instant.

Potrivit Bizlaw, în acest scop, magazinele sătești au fost dotate cu terminale de plată electronice, care oferă soluții de acceptare a plăților pentru produsele comercializate în cadrul magazinelor, plăți comunale și locative, dar și altele servicii care acceptă plăți prin RunPay. Aceste soluții financiare digitale simplifică plățile, în special pentru micii comercianți și pentru clienții lor.

Acum, locuitorii din localitățile rurale pot achiziționa produse din magazinele sătești, scanând cu telefonul lor mobil coduri QR procesate prin sistemul de plăți instant MIA al Băncii Naționale a Moldovei, având totodată și posibilitatea de a retrage la necesitate numerar din conturile lor prin aceeași metodă.

Soluțiile dezvoltate extind gama de experiențe de plăți digitale disponibile locuitorilor din toate regiunile din R. Moldova, oferindu-le posibilitatea să achite cu sau fără numerar pentru servicii comunale, să efectueze plăți către bugetul de stat, să primească pensii sau alte plăți distribuite din bugetul public.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter