Actualitate

Duminică va avea loc prima dezbatere televizată între candidații Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo

Duminică va avea loc prima dezbatere televizată între candidații Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo

Prima dezbatere televizată între candidații la cea mai înaltă funcţie în stat, Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo va avea loc duminică, 27 octombrie, cu exact o săptămână înaintea scrutinului. Va fi pentru prima dată când cei doi se vor întâlni faţă de în faţă, în această campanie electorală. Însă, dezbaterea nu fi una clasică şi se va defăşura în lipsa unui moderator, după ce candidaţii nu au reuşit să ajungă la un numitor comun privind jurnalistul care să conducă discuţia între Sandu şi Stoianoglo.

Confruntarea dintre candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu şi cel al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Alexandr Stoianoglo va avea loc de la ora 10, la Palatul Republicii, după un regulament convenit de staff-urile celor doi. Candidații îşi vor adresa reciproc câte 10 întrebări. Vor avea la dispoziţie 1 minut pentru formularea întrebării, 2 minute pentru a răspunde fie în limba română, fie în limba rusă şi un minut va fi alocat pentru a veni cu replică.

SVETLANA GORE, jurnalist TVR MOLDOVA: Gestionarea timpului este expres specificat în regulament. De exemplu, cu 10 secunde înainte de expirarea timpului acordat pentru întrebări, răspunsuri sau replici, candidații vor fi atenționați printr-un semnal sonor. Dacă timpul alocat va expira, atunci microfoanele vor fi deconectate. La fel se va întâmpla dacă un candidat va intervini pe segmentul de timp al celuilalt. Iar ordinea intervențiilor va fi stabilită prin tragere la sorți.


Dezbaterea va fi transmisă în direct la TVR Moldova, de la ora 9.55, în cadrul unei ediţii speciale moderate de jurnalistul Vasile Munteanu. Reamintim că, în primul tur al alegerilor prezidențiale, din 20 octombrie, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a obținut 42,49% din voturi. Pe locul doi s-a plasat candidatul susținut de Partidul Socialiștilor, Alexandr Stoianoglo, care a obținut 25,95% din voturi.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter