Justiție

Percheziții la o companie de telemarketing din Chișinău și la administratorul acesteia pentru evaziune fiscală de peste 17.700.000 lei.

post-img
percheziții

Oamenii legii anunță percheziționarea unei companii de telemarketing din Chișinău și administratorului acesteia, care ar fi ascuns de la stat impozite de peste 17.700.000 lei.

Mai mult, compania pretindea că-și desfășura activitatea în domeniul IT, astfel încât să beneficieze de reducerea impozitelor. Ulterior, administratorul ar fi cumpărat din acești bani tăinuiți mai multe imobile din Chișinău, astfel încât autoritățile de drept să fie induse în eroare și să nu-i fie deconspirată evaziunea fiscală. Așadar, urmare a acestei scheme implementate, acesta a comis și spălare de bani, în care a fost implicată și conducerea unui alt agent economic care prestează servicii de schimb valutar.

 

În cadrul perchezițiilor oficiului și domiciliului acestuia, au fost ridicate acte contabile, contracte și înscrisuri de ciornă (care dovedesc contabilitatea dublă), o armă de foc cu permis expirat, precum și sume de bani: peste 450.000 lei, 100.000 ruble rusești, ⁠peste 20.000 euro și ⁠aproape 7.000 dolari SUA.

 

Investigațiile continuă, timp în  care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

author-img_1