Justiție

O nouă şedinţă de judecată în cazul primarului satului Boldureşti, Nicanor Ciochină

O nouă şedinţă de judecată în cazul primarului satului Boldureşti, Nicanor Ciochină

O nouă şedinţă de judecată în cazul primarului satului Boldureşti, Nicanor Ciochină, învinuit de accidentarea mortală a unui adolescent şi fugă de la locul faptei. Magistraţii urmau să audieze doi martori, dar s-a prezentat doar unul. Avocatul familiei victimei consideră că procesul de judecată se tergiversează intenţionat.

- Domnule Ciochină, cum pledaţi dumneavoastră? Eraţi dumneavoastră la volanul maşinii? Nu mă împingeţi. De ce mă bruscaţi?

- Mă grăbesc.

- Păi de ce mă bruscaţi?

- Nu vă bruschez.

- Cum pledaţi dumneavoastră?

-...” Nicanor Ciochină s-a prezentat în faţa magistraţilor Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, împreună cu avocatul său. Acesta a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor şi chiar a bruscat reporterul TVR MOLDOVA. RADU DUMNEANU, avocatul lui Ciochină: „El deja s-a expus în şedinţa preliminară - nevinovat.

- Atunci cine era la volanul maşinii?

- Este acuzarea, întrebaţi de dumnealor. Ei stabilesc faptele.

- Dar unde se afla clientul dumneavoastră în acea seară?

- O să răspundem la întrebările respective la faza corespunzătoare a procesului. La şedinţa de astăzi a fost audiat un locuitor al satului Boldureşti. Tot astăzi urma să fie audiat şi rectorul Academiei "Ştefan cel Mare", Dinu Ostavciuc. Acesta ar fi chefuit în seara tragediei cu Ciochină, la un restaurant din Nisporeni. ALEXANDRU BOTNARU, procuror PCCOCS: „A fost dispusă aducerea silită pentru data trecută şi el s-a prezentat. Astăzi este bolnav. Data viitoare se va prezenta benevol. Şi-a luat angajamentul încă de data trecută.

- Dar când va fi audiat martorul care-i în afara ţării, căci s-a admis prin teleconferinţă?

- Încă nu-i stabilită data, pentru că trebuie să găsim sală disponibilă”. Contactat telefonic, Ostavciuc a declarat, pentru TVR MOLDOVA, că este bolnav, dar spune că nu se va eschiva de la audieri. În total, în dosar sunt opt martori din partea acuzării de stat. Totuşi, avocatul familiei victimei consideră că procesul se tergiversează intenţionat. DORIN PODLISNIC, avocatul mamei victimei: „Eu sunt de părere că se tergiversează examinarea din diferite motive. Martorul de astăzi care nu s-a prezentat până şedinţa anterioară s-a dispus aducerea silită. De două ori nu s-a prezentat neîntemeiat. Martorul de astăzi ne-a confirmat faptul că cei trei copii se deplasau pe acostament. Nu erau pe traseu. Nu făceau jocuri pe asfalt ca să creeze impedimente şoferilor.” Nicanor Ciochină este învinuit că, în seara de 19 februarie, a accidentat mortal un copil de 14 ani, în satul Boldureşti, unde e primar, şi a fugit de la faţa locului. El a încercat să ascundă urmele accidentului și s-a eschivat de la urmărirea penală. El riscă până la nouă ani de închisoare. În dosar mai e învinuit şi un medic stomatolog din Nisporeni, care l-ar fi ajutat pe primar să ascundă probele. Acesta este cercetat în libertate şi nu işi recunoaşte vinovăţia.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter