Social

Primul contingent de Carabinieri din Misiunea KFOR a revenit acasă

post-img
imagine

Primul contingent de carabinieri care a participat la misiunea internațională de menținere a păcii în cadrul Forței Multinaționale de Menținere a Păcii din Kosovo (KFOR) s-a întors acasă. Misiunea, a fost desfășurată cu succes în perioada 20 aprilie – 20 octombrie 2024.

În cadrul ceremoniei, Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a adresat un mesaj de apreciere și recunoștință angajaților implicați în misiune, evidențiind eforturile și sacrificiile acestora pentru promovarea păcii și a securității internaționale, menționând:

,,Vreau să vă mulțumesc în mod special pentru profesionalismul, curajul și dedicarea de care ați dat dovadă în această misiune. Ați demonstrat, încă o dată, că angajații Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătiți să acționeze nu doar la nivel național, ci și internațional, contribuind la pacea globală”.

Ambasadorul Lorenzo Tomassoni a subliniat importanța misiunii KFOR, lăudând cooperarea strânsă dintre forțele internaționale și autoritățile locale. Excelența Sa a accentuat rolul esențial al acestor misiuni în sprijinul procesului de integrare europeană, subliniind că stabilitatea și securitatea sunt fundamentale pentru viitorul nostru comun în Europa.

Recent a avut loc detașarea celui de-al doilea contingent de carabinieri, care se va alătura, prin rotație, misiunii de menținere a păcii în Kosovo, în cadrul Forțelor Multinaționale de Menținere a Păcii (KFOR).

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter