ACTUALITATE

O nouă campanie marca TVR MOLDOVA: „NATURA, SUB COD ROŞU”

TVR MOLDOVA lansează campania de mediu: „NATURA, SUB COD ROŞU”. Prin intermediul acesteia, jurnalista TVR MOLDOVA, Sabina Hirianov îşi propune să facă o radiografie a stării de sănătate ecologică a Republicii Moldova.

Apele sunt poluate, râurile ne seacă, iar pădurile sunt defrişate. Aşa că, vom colinda republica-n lung şi-n lat pentru a arăta tabloul complet al situaţiei ecologice, pentru că resursele naturale din Republica Moldova sunt în pericol, iar problemele de mediu sunt, în mare parte cauzate de utilizarea iraţională a acestor resurse. Iar pentru că iresponsabilitatea şi ignoranţa unei părţi a societăţii faţă de mediu reprezintă şi ea o problemă, misiunea campaniei este să sensibilizeze societatea faţă de importanţa unui mediu natural sănătos, astfel încât protejarea mediului înconjurător să devină o prioritate naţională. Campania va fi realizată în parteneriat cu Centrul Naţional de Mediu.

Iuliana Cantaragiu, director adjunct al Centrului Naţional de Mediu: - „Calitatea mediului este extrem de importantă pentru viaţa şi sănătatea noastră. Apa, aerul, solul, pădurile, flora şi fauna, toate îşi pun amprenta asupra calităţii vieţii noastre. În acelaşi timp calitatea mediului depinde de comportamentul nostru şi de atitudinea noastră faţă de mediu. Ce facem noi cu deşeurile? Ce facem noi cu apele uzate? Cât de multe păduri tăiem? Ce transport utilizăm? Câte animale vânăm? Din ce producem curent electric? Şi multe alte întrebări care reflectă comportamentul nostru zi de zi şi care, toate în ansamblu, îşi pun amprenta asupra calităţii mediului.  În natură toate lucrurile sunt interdependente şi acest lucru fiecare din noi trebuie să-l înţeleagă pentru a fi mai responsabili faţă de mediu, dacă vrem să avem o viaţă mai bună, dacă vrem să fim mai sănătoşi. Fiecare om, de la cetăţean simplu până la preşedinte de ţară, are rolul său de jucat în acest proces, pentru a îmbunătăţi calitatea mediului”.

Reportajele din cadrul campaniei „NATURA, SUB COD ROŞU” vor putea fi urmărite în fiecare zi de sâmbătă, în Telejurnalul de la ora 18:00.